Management Summary

Management Summary

Wat is de Innovatiebox?

De Innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting. De winst die in deze tariefbox valt wordt belast tegen een effectief tarief van slechts 7% in plaats van het toptarief van 20-25%.

De Innovatiebox is in principe toepasbaar voor ieder bedrijf dat aantoonbaar innoveert. Het kan gaan om Research & Development (R&D) maar ook om  bijvoorbeeld verbetering van bestaande producten of processen. Als u de Innovatiebox wilt toepassen, is het zaak te overleggen met de Belastingdienst. Het gaat erom praktische afspraken te maken die zowel voor uw bedrijf als voor de Belastingdienst werkbaar zijn. Natuurlijk zal wel eerst bekeken moeten worden of het gebruik van de Innovatiebox in uw specifieke situatie wel tot financieel voordeel leidt.

De Innovatiebox geldt vanaf het fiscale jaar 2007 (dan nog Octrooibox geheten) en is vanaf 2008 van toepassing op winsten voortgekomen uit zowel WBSO-projecten of octrooien. Per 1 januari 2010 is de Innovatiebox faciliteit andermaal fors verruimd.
Lees verder >  Terug naar boven
 
klik hier voor meer informatie
Over de Innovatiebox Regime 2008 Regime 2009 Management summary WBSO en de Innovatiebox Rekenvoorbeelden Meer informatie? Contact Nieuws Octrooibox versus Innovatiebox Regime 2010 t/m 2016 Disclaimer Home Literatuur / downloads Regime 2017 en 2018